Vitalife

Egészséges életmódról, diétáról, sportról, személyes tapasztalatokról

Eperlekvár xilittel

2016. június 07. 23:21 - vitalife

20160607_201828_2_2.jpg

Van vajon olyan ember, aki nem szereti az epret? Ha van is, hát én biztosan nem tartozom közéjük, bármikor meg tudnám enni, és bármekkora mennyiségben! Bevallom, és most kövezzetek meg érte, de én szoptatás alatt is ugyanúgy fogyasztottam, és semmi baja nem volt tőle a kisfiamnak. Most pedig alig múlt egy éves, és már kóstolgatja ő is. Naná, hogy ízlik neki! :)

És mivel szeretjük, így ebből is betáraztunk egy kicsikét. Került a fagyasztóba, hogy majd ínséges időkben a süteményekbe is kerülhessen, a nagy részéből viszont fincsi lekvár készült. Most, még így este 11 óra után is Isteni eperillat van az egész lakásban. Holnap tutira megvan a reggelim! ;) És a legjobb, hogy ezt is bűntudat nélkül bármikor ehetjük, hiszen csak minimális xilit került bele.

Ezt a lekvárt diétába is bátran beilleszthetjük! Az epren kívül, minimális nyírfacukrot és cukor stop befőzőt tartalmaz. Készítsétek el bátran, nagyon finom ,és mivel kevés ideig főztem, így még az íze és állaga is remek!

Hozzávalók:
2,5 kg eper
15-20 dkg xilit2 csomag cukor stop lekvár befőző

Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, levelét eltávolítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A lekvárbefőzővel elkeverjük, majd forrásig melegítjük, végül belekeverjük a xilitet, és még kicsit főzzük, tényleg csak pár percig. Ezt követően tisztított üvegekbe töltjük (mire nem jók a babakajás üvegek :) ) és száraz dunsztba hagyjuk hűlni.

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalife.blog.hu/api/trackback/id/tr898787684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása