Ma egy isteni finom márványos kuglóf receptet hoztam Nektek. Nem macerás elkészíteni, hiszen csak össze kell keverni az alapanyagokat, és már mehet is a sütőbe. Még másnap, sőt harmadnap is finom puha, nem szárad ki, nem érzed, hogy megfulladsz tőle. A legjobb pedig, hogy alacsony szénhidráttartalmú, így bátran falatozhatunk belőle. Én a jó kis tejeskávémmal szeretem a legjobban, de tea mellé is kiváló.
Íme a recept:
Márványos kuglóf
Hozzávalók:
175g liszt
175g Update Master Mix
ízlés szerint xilit
1 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. sütőpor
1 tk. vaníliakivonat
reszelt citromhéj
csipet só
2 ek.kakaópor
1 tk. Nescafé
200ml tej
200ml víz
15 dkg puha vaj
4 tojás
Elkészítés:
A robotgéppel habosra keverem a tojásokat a xilittel, hozzáadom a vajat is, majd a tejet és a vizet, a citromhéjat és a vaníliát. A sütőporos, szódabikarbónás lisztet belekeverem.
A tésztát elfelezem, egyik felébe keverem a kakaóport és a Nescafé-t. A 26 cm átmérőjű kuglófbetétes tortaformát kivajazom, felváltva adagolom bele a tésztákat.
180 fokon előmelegített sütőben sül kb. 50- 55 percig.
A formában hagyom kihűlni, így marad szaftos, puha.