Jelentem hazaértünk. Ismét egy négy napos kis nyaraláson vagyunk túl, ami mondhatni nagyon jól sikerült. Remélem más is hasonlóképp vélekedik, és mind a 32 fő nagyon, de nagyon jól érezte magát. Igen, ilyen sokan voltunk, nem írtam el…ez amolyan nagycsaládos, unokatesó találkozó, amit már jó pár éve, rendszeresen megszervez az én drága nagynénim!
Szóval most újra itthon, nem mondom, hogy kipihenten, de tele lelkesedéssel, lendülettel és sok-sok ötlettel, recepttel, amit majd szépen meg is osztok Veletek!
Elsőként itt is van a mindenki által ismert és kedvelt amerikai palacsinta, vagy más néven Pancake szénhidrát csökkentett változata, melynek receptjét a kép alatt találjátok.
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
150g Update Master mix
150g teljes kiőrlésű liszt
6 dl tej
7 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
xilit ízlés szerint
1 cs. sütőpor
vanília
csipet só
Elkészítés:
A liszteket elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, az édesítőt és a vaníliát, majd a tojásfehérje habját és simára keverjük. Végül belekeverjük a tojásfehérje felvert habját.
A palacsintasütőt megkenjük kókuszolajjal, felforrósítjuk, rákanalazunk a tésztából és kerekre lapítjuk.
Amikor szép aranyszínűre sült az egyik oldala, sütőlapáttal fordítsd át, figyelj, a másik oldal hamarabb lesz kész!
A kész palacsintákat cukormentes lekvárral, vagy cukormentes mogyorókrémmel tálaljuk, de natur is nagyon finom!