Vitalife

Egészséges életmódról, diétáról, sportról, személyes tapasztalatokról

Az örökös nagy kérdés...Mit is főzzek ma?!?

2016. október 30. 13:27 - vitalife

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem sokszor nagyon nehezemre esik kitalálni, hogy mit kellene főzni?! Ha meg elkezdem, akkor meg nem lehet lekapcsolni… így vagyok mindig az ünnepekkor., pl. Karácsonykor  a sütemények készítésével is, sokszor egy egész hadsereg jól lakna azzal a mennyiséggel, amit készíteni szoktam egy-egy ünnep alkalmával.

Tegnap is agyaltam egy sort, hogy mi legyen a mai menü, így aztán kivettem ezt-azt a hűtőből, amit persze ma muszáj volt elkészíteni, mert felengedés után mit csináljon vele az ember lánya.
Így lett a mai menü:

20161030_114810_2.jpg

- Mézes-chilis csirke szárny (tisztított, besózott csirke szárny, pác: méz, chili, kevés citromlé, majd be a sütőbe és had süljenek szép ropogósra)

- Mustáros csirkemáj (csirkemáj, rá a következő egyveleg: mustár, só, bors, olaj, bazsalikom, majoranna, majd sütni, és ennyi)

20161030_131725.jpg- Sajtos-paradicsomos csirkemell (csirkemellet sózni, borsozni, kevés curry is mehet rá, tetejére paradicsomkarikák és sajt, és ezt is már csak sütni kell…kevés olajat tegyünk alá)

- Köretnek egy kis risz, és saláta házi készítésű ezer sziget öntettel (tejföl, zúzott fokhagyma, majonéz, bors, só, fűszerpaprika, kevés xilit, kis citromlé, mustár)

Természetesen a desszert sem maradhatott el, így ma:

- Boci szeletet (Tészta: 4 tojássárgája, 5 ek. xilit, 5 ek. olaj, 18 ek. tej, 8 ek. update liszt, 2 ek. kakaópor, 1 cs. sütőpor, 4 tojás habja, Túró: 25 dkg túró, kevés útifűmaghéj, xilit, vanília. A tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, rákanalazzuk a túrót és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük).

A maradék túróból pedig
- Hamis kókuszgolyót (25 dkg túró, xilit, kakaópor, majd kókuszreszelékbe hempergetni) kreáltam.

20161030_104323_2.jpg

Mindezt persze szénhidrát csökkentett változatban.

Remélem sikerült ötletet adnom Nektek is! ;)

Szép vasárnapot kívánok Mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalife.blog.hu/api/trackback/id/tr6811915345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása