Vitalife

Egészséges életmódról, diétáról, sportról, személyes tapasztalatokról

Mami fánk receptje, kicsit másképp... :)

2016. november 22. 11:28 - vitalife

Ma hoztam nektek egy újabb receptet! ;) Leves mellé második fogásnak kiváló, vagy kávé mellé desszertként! ;)

Fánk

Hozzávalók:
20 dkg szénhidrát csökkentett liszt
1 ek. sikér
1 kocka friss élesztő
kevés xilit
60 g olvasztott vaj
3 tojássárgája
csipet só
kb. 2-2,5 dl tej (apránként adjuk majd a tésztához, amennyit felvesz a lisztünk)
sütéshez olaj

Elkészítés:
Kevés tejet meglangyosítunk, belekeverjük a xilitet és hozzáadjuk az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet, a sikért, a tojás sárgákat, csipet sót, az olvasztott vajat egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztős löttyöt, majd apránként adagoljuk bele a tejet, és jól összegyúrjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. fél órát kelesztjük. Ha megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, félbehajtjuk, és újra nyújtjuk, 1-1,5 cm vastagságúra. Ezt követően kiszaggatjuk, a közepét ujjunkkal benyomkodjuk és a lyukkal lefelé fordítva, letakarva még 20 percet pihentetjük.
Ezt követően forró olajban kisütjük. Először a lyukas oldalával lefelé tesszük az olajba és fedővel letakarva 1 percig sütjük, majd megfordítjuk a fánkokat és újabb 1-2 percig sütjük, de ekkor már fedő nélkül.
Ha kisültek cukormentes lekvárral, porrá őrölt xilittel fogyaszthatjuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalife.blog.hu/api/trackback/id/tr1911988330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása