Ma ebédre lasagne-t készítettem. A tésztát is én gyúrtam hozzá, így biztosan kevesebb benne a szénhidrát, mint a bolti változatban. Már többször is elkészítettem, de sosem lehet megunni.
Íme a recept:
Lasagne
Tészta:
- 450 g Norbi liszt vagy 225g MasterMix és 225g fehér liszt
- 4 tojás
- pici só
- kevés víz
Ragu:
- 500 g darált hús/csirke,pulyka,sertés/
- 500 ml passzírozott paradicsomlé/cukor és sómentes/
- 1 fej hagyma
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pici olaj
- kevés Xilit
- pirospaprika
- pirosarany
- örőlt fekete bors
Besamel mártás:
- 50 g Norbi liszt
- 0,5 l tej
- 25 g vaj
- só
- örőlt fehér bors
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd félreteszem.
A raguhoz az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztom, belerakom a darált húst, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, pirosarannyal, fokhagymával, xilittel, végül felöntöm a paradicsomlével és összeforralom.
A besamel mártáshoz a vajat felforrosítom, belerakom a norbi lisztet, tejjel felöntöm, csomómentesre keverem és sóval, borssal ízesítem.
Ezt követően a tésztát vékonyra nyújtom, felvagdosom lasagne lapokra. Jénait vagy tepsit kiolajozok, és rétegezve rakom a tésztát, besamel mártást, majd a ragut. Két-három ilyen réteget rakok, a tetejére tészta kerüljön, amire reszelt sajtot szórunk.
Sütőben, 200 fokon, kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ebből a tészta mennyiségből a fele elég az általam használt jénai tálnyi lasagne-hoz (30x20), a másik feléből készíthető mákos-lekváros derelye!!!