Vitalife

Egészséges életmódról, diétáról, sportról, személyes tapasztalatokról

Bolognai Pizza

2016. június 10. 13:37 - vitalife

Ma egy szénhidrát csökkentett Bolognai Pizza receptet hoztam Nektek. Az alapanyagoknak köszönhetően ebből a pizzából bűntudat nélkül falatozhatunk!

dscn2332.JPG

Bolognai pizza
(2 db kb. 25 cm átmérőjű pizza)

Tészta:
80 ml tej
csipet xilit
2,5 dkg élesztő
50 ml olaj (kókuszolaj)

200 ml langyos víz
30 dkg szénhidrát csökkentett liszt
1 ek. sikér

Feltét:
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj (kókuszolaj)
1-2 gerezd fokhagyma
25 dkg darált hús

őrölt fekete bors
bazsalikom
oregano
1 tk. őrölt pirospaprika
kis doboz paradicsompüré (20g)
kb. 2 dl víz

Tetejére:
reszelt sajt

Elkészítés:
1.    A tejet meglangyosítom, hozzáadom az édesítőt és az élesztőt, majd felfuttatom.
2.    Egy tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a sót és a sikért, elkeverem. Mélyedést készítek és beleöntöm az élesztős tejet, az olajat. Elkezdem lassan összedolgozni és folyamatosan öntöm hozzá a langyos vizet. (ha kell, még egy kis víz, adjunk hozzá, a tészta puha rugalmas könnyen nyújtható állagú legyen).
3.    A tésztát ruhával letakarva legalább 30 percig kelesztjük meleg helyen.
4.    Közben elkészítem a feltétet: az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítom, majd belezúzom a fokhagymát. Belerakom a húst, majd az egészet zsírjára pirítom. Megszórom pirospaprikával. Ízesítem sóval, őrölt fekete borssal, bazsalikommal, oreganoval. Beleteszem a paradicsompürét és kb. 2 dl vizet, majd jól elkeverem és készre főzöm. Aki szereti az erőset, tehet bele egy kis chili port, mivel a kisfiam is eszik belőle, ezért ezt én most kihagytam.
5.    A megkelt tésztát két fele vesszük kinyújtjuk és olajjal kent vékonyan lisztezett tepsibe tesszük. Villával párszor szúrjunk bele, hogy a levegő ki tudjon "menni" belőle.
6.    180 C fokos sütőben 4-5 percig elősütjük, hogy egy kis színt kapjon, majd rátesszük a feltétet. Addig sütjük, míg a sajt megpirul.

Szép Napot és Jó Étvágyat kívánok Nektek!

dscn2336.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalife.blog.hu/api/trackback/id/tr438797560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása