Vitalife

Egészséges életmódról, diétáról, sportról, személyes tapasztalatokról

Az éltető aszkorbinsav

2016. június 20. 20:22 - vitalife

20160620_200804_2_2_1.jpg

Mindenki jól tudja, mennyire fontos a testünk számára a C-vitamin. Számos betegséget megelőzhetünk, illetve orvosolhatunk azáltal, hogy kellő mennyiségben juttatjuk a szervezetünkbe.

Noha nem lehet túladagolni, azért mégis körültekintéssel fogyasszuk, az ész nélküli C-vitamin bevitel sehova sem vezet. Nem érdemes egyszerre nagy adagban fogyasztani, mivel a felesleget úgyis kiválasztja a szervezet és távozik is azzal a lendülettel, de ez által leterheljük a testünket, sőt a tartósan nagy adagokban szedett C-vitamin a vesekőnek sem használ! Ezért figyeljünk arra, hogy naponta pótoljuk ezt a fontos vitamint, de egyenletesen elosztva a nap folyamán!

Én például reggel éhgyomorra 1 pohár vízzel indítok, amibe citromot teszek, vagy egy ideje már nem is citromot, hanem tiszta aszkorbinsav port. Jómagam a szintetikus vitaminoknak nem vagyok a híve, ezért nem is szedek semmiféle kétes bogyót, így természetesebb formában próbálom pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat, a C-vitaminra például az aszkorbinsav por kiváló. De itt is legyünk figyelemmel arra, hogy csak 100%-ban L típusú aszkorbinsavat (C vitamint) szabad fogyasztani, mert az természetes eredetű, ezért bioaktív is. Ellentétben a D típussal. Ha nincs ráírva az adott készítményre, hogy milyen, akkor csaknem biztos, hogy D.

Szóval én reggel ezzel a kis „koktéllal” indítom a napot, majd persze a nap folyamán figyelek a megfelelő gyümölcs és zöldségfogyasztásra is! A C-vitamin kedvezően hat a betegségem kapcsán a vércukor-egyensúlyomra!

A C-vitamin kedvező hatásai:
•    A C-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően segít megvédeni a sejteket a szabad gyököktől
•    Csökkenti a rák kockázatát
•    Sérüléseket követően gyorsabb a sebek gyógyulása, a csontok forrása és az izmok regenerálódása
•    Megújítja a szervezet E-vitamin tartalékait
•    Javítja a vas felszívódását
•    Nem utolsó sorban, a reggel éhgyomorra fogyasztott citromos víz segít a fogyás beindításában is! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalife.blog.hu/api/trackback/id/tr708826490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása