Vitalife

Egészséges életmódról, diétáról, sportról, személyes tapasztalatokról

Brokkoli krémleves

2016. június 16. 14:23 - vitalife

Ma egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető levest hoztam Nektek, ami nem más, mint a Brokkoli krémleves. Nekem a levesek közül ez az egyik kedvencem.

A brokkoli gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban, ezt figyelembe véve, valamint alacsony kalóriatartalma miatt az egészséges életmód híveinek és diétázóknak is kiváló alapanyag.

Ezen kívül immunerősítő hatással rendelkezik, a benne található fitovegyületek gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését, és rendkívül magas antioxidáns-tartalma is van, továbbá nem terheli meg a szervezetet, ezért emészthetősége is könnyebb, mint bármely más káposztafélének.

Íme az én receptem:

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:
450 g brokkoli
1 nagyobb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. kókuszolaj

őrölt bors
1 dl tejföl/főzőtejszín
reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát felkockázzuk, majd az olajon kicsit megdinszteljük. Belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a rózsákra szedett brokkolit. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket (kb. fél liter). Kb. 20 percig főzzük (nem kell teljesen puhára).
Majd pépesre turmixszoljuk, tejföllel vagy főzőtejszínnel behabarjuk, ha szükséges után ízesítjük.
Reszelt sajttal tálaljuk.

A tegnapi langallóval együtt kitűnő, és tartalmas ebéd! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vitalife.blog.hu/api/trackback/id/tr88814552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása